.

.

...Alle artikelen


Hoe wordt glas vastgezet
in een stalen deur?

. Leestijd: 3 minuten

De werkplaats van Steellife

Het plaatsen van glas in een stalen deur is een proces dat zowel vakmanschap als precisie vereist. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe glas effectief en veilig in een stalen deur kan worden geplaatst, met aandacht voor de meest gestelde vragen.

Detail van stalen roede in de kleur brons

De populariteit van glas in stalen deuren


Stalen deuren met glas zijn populair vanwege hun duurzaamheid en veiligheid. Het toevoegen van glas aan deze deuren biedt niet alleen esthetische voordelen, maar kan ook natuurlijk licht in een ruimte brengen en het zicht naar buiten verbeteren.

Onderhoud van stalen deuren
met glas


Regelmatig onderhoud van zowel het glas als de stalen deur is essentieel om hun levensduur te verlengen. Reinig het glas regelmatig met een geschikt schoonmaakmiddel en controleer de lijsten en het afdichtmiddel op tekenen van slijtage of schade.

Stalen taatsdeur met ronde cirkel in het midden

Voorbereiding: benodigdheden en veiligheidsmaatregelen


Voordat men begint, is het belangrijk om alle benodigde gereedschappen en materialen te verzamelen. Dit omvat:

  • Stalen deur geschikt voor glasinstallatie
  • Glaspaneel op maat gesneden
  • Houten of metalen lijsten/molding
  • Schroeven en boormachine
  • Siliconenkit of andere geschikte lijm
  • Veiligheidsbril en handschoenen
  • Glasband

Veiligheid staat voorop. Draag altijd een veiligheidsbril en handschoenen om jezelf te beschermen tegen glasscherven en scherpe randen. In de meeste gevallen wordt er gekozen om de stalen deuren met glas te laten plaatsen door onze experts, omdat we dan zeker weten dat alles goed gaat en de installatie veilig verloopt. Dit heeft dan ook onze voorkeur. Wilt u het toch zelf doen? Dan hebben we hieronder een korte omschrijving van de verschillende stappen.


Stap 1: Het verwijderen van oude componenten

Als er al glas of andere componenten in de deur zitten, verwijder deze dan voorzichtig. Gebruik indien nodig een schroevendraaier of een kleine koevoet om oude lijsten los te wrikken.


Stap 2: Het voorbereiden van de deur

Zorg ervoor dat de deur schoon en vlak is waar het nieuwe glas wordt geplaatst. Meet nauwkeurig de opening en zorg ervoor dat het glaspaneel goed past.


Stap 3: Het plaatsen van het glas

Plaats het glaspaneel voorzichtig in de opening van de deur. Het is belangrijk dat het glas stabiel en gelijkmatig wordt geplaatst om drukpunten en potentieel breken te voorkomen.


Stap 4: Het vastzetten van het glas

Gebruik metalen lijsten om het glas op zijn plaats te houden. Kit de lijsten voorzichtig vast, waarbij u ervoor zorgt dat het glas niet te strak wordt aangedrukt. Een gelijkmatige druk rondom het glas is cruciaal.


Stap 5: Afdichten en afwerken

Gebruik siliconenkit of een soortgelijk afdichtmiddel om eventuele openingen tussen het glas en de deur te dichten. Dit helpt om het glas te beschermen tegen weersinvloeden en verhoogt de veiligheid van de deur.

Slijpen van stalen producten

Eigen ambachtelijke werkplaats


Uw stalen deuren met glas worden in onze eigen werkplaats in Nunspeet geproduceerd. In de werkplaats werken zo'n twintig metaalbewerkers die zorgen voor de volledige productie en afwerking van bestelde stalen deuren en profielen. Ze maken alle onderdelen op maat en lassen en slijpen de profielen, waarbij elke milimeter telt. U begrijpt dat we veel zorg besteden aan de productie van onze maatwerk binnendeuren. Daarom is het logisch dat we ook graag zelf de montage verzorgen. Een vast team van eigen monteurs installeeren onze producten zeer zorgvuldig bij u op locatie!

Laat uw stalen deuren met glas ontwerpen en installeren door Steellife


Kies voor een naadloze integratie van stijl, veiligheid en kwaliteit door uw stalen deuren met glas te laten ontwerpen en installeren door Steellife. Ons team van deskundige ontwerpers staat klaar om een oplossing te creëren die perfect aansluit bij uw persoonlijke smaak en de unieke eisen van uw ruimte. Wilt u direct uw stalen deur ontwerpen met onze configurator? Klik dan even op het linkje en we helpen u graag verder.

Ons team van deskundige ontwerpers

Copyright © Steellife

Meer weten over de voordelen van een
stalen deur van Steellife?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant!

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?