.

.

...Alle artikelen


Hoe ziet de productie
van stalen deuren met
glas eruit?

. Leestijd: ​​​​​​​4 minuten

Slijpen van stalen producten achter bij Steellife in de werkplaats

Stalen deuren met glas combineren stevigheid met transparantie, en zijn een populaire keuze in zowel bedrijfspanden als bij mensen thuis. Maar hoe worden deze deuren eigenlijk gemaakt? In dit artikel vertellen we meer over het productieproces van stalen deuren met glas.Stalen scharnierdeur van Steellife

Wat zijn de basismaterialen voor stalen deur?


De productie van stalen deuren begint met de keuze van het juiste materiaal. Staal en roestvrij staal zijn de meest voorkomende materialen voor holle metalen deuren. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de vereisten voor sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen brand en andere gevaren.

De structuur van holle metalen deuren


De buitenstructuur van een holle metalen deur is gemaakt van koudgewalste staalplaten. De dikte van het staal varieert, waarbij 18 gauge dikte normaal is voor commerciële gebouwen met blok- of baksteenconstructies. Voor de constructie van voorgefabriceerde stalen gebouwen worden doorgaans 20 gauge dikke koudgewalste staalplaten gebruikt.

Werknemer van Steellife is aan het boren

Hoe wordt glas aan staal bevestigd?


Een interessante vraag is hoe glas aan staal wordt bevestigd. Er zijn verschillende methoden om dit te bereiken, afhankelijk van de toepassing en de vereiste sterkte van de verbinding.

Lasser van Steellife bezig met de productie van een stalen deur

Gebruik een
microplasma-lassen

Een revolutionaire methode is het gebruik van microplasma-lassen. Hierbij creëert een laser een punt van intense hitte die zowel het metaal als het glas smelt, waardoor een microplasma -ofwel een kleine bliksemschicht in het materiaal - ontstaat die de twee materialen aan elkaar fuseert.


Toepassing van epoxylijm


Een andere methode is het gebruik van opoxy, een tweecomponentenlijm die een sterke verbinding tussen glas en metaal kan creëeren. Epoxy staat bekend om zijn uistekende duurzaamheid en weerstand tegen water, hitte en chemicaliën.

Kan ik glas toevoegen aan mijn bestaande stalen deuren?​​​​​​​

Ja, het is mogelijk om glas toe te voegen aan bestaande metalen deuren. Dit kan een bestaande deur een nieuwe look geven. Het proces omvat het nauwkeurig snijden van een opening in de deur en het veilig bevestigen van het glas.

Productieproces van stalen deuren met glas


Stap 1: Ontwerp en zagen van het staal
Het productieproces begint met het ontwerpen van de deur, Nadat het ontwerp is voltooid, worden de staalplaten gezaagd in de gewenste vorm en grootte voor de deur. Daarna worden de profielen aan elkaar gelast.

Stap 2: Vormen en assembleren
Vervolgens worden de staalplaten gevormd en geassembleerd om de basisstructuur van de deur te vormen. Dit omvat het lassen of klinken van de verschillende onderdelen.

Stap 3: Integratie van glas
Na de assemblage van de stalen structuur wordt het glas op locatie door onze installateurs gemonteerd. Afhankelijk van het ontwerp kan dit glas variëreb in grootte, vorm en dikte. De bevestigingsmethode wordt gekozen op basis van de ontwerpeisen.

Stap 4: Afwerking en kwaliteitscontrole
Nu kunnen we met de afwerking beginnen, een grondige kwaliteitscontrole is essentieel om ervoor te zorgen dat de deur voldoet aan alle veiligheids- en duurzaamheidsnormen. Het glas wordt bij montage in de stalen deuren en puien geplaatst.

Showroom afspraak bij Steellife onder genot van een kopje koffie

Innovaties rondom de stalen deuren met glas


Recente ontwikkelingen in de productie van stalen deuren met glas hebben geleid tot innovatieve combinaties en ontwerpen. Geavanceerde technieken zoals digitaal printen op glas en het gebruik van getint of reflecterent glas bieden nieuwe mogelijkheden voor personalisatie en het verduurzamen van woningen. Deze innovaties stellen fabrikanten in staat om deuren te creëren die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de algehele architecturale uitstraling van een gebouw.

Stalen scharnierdeur van Steellife

Precisie en vakmanschap


De productie van stalen deuren met glas is een complex proces dat precisie en vakmanschap vereist. Van het kiezen van het juiste materiaal tot het nauwkeurig bevestigen van glas, elke stap is cruciaal om een deur te produceren die niet allen sterk en duurzaam is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Met de juiste technieken en materialen kunnen deze deuren een veilige en stijlvolle toevoeging zijn aan elk gebouw.

Op zoek naar een stalen deur op maat? Kies voor Steellife


Wanneer u op zoek bent naar een stalen deur die perfect aansluit op uw stijl en eisen, is Steellife de ideale keuze. Elke deur die we aanbieden, wordt met de grootste zorg en precisie vervaardigd in onze eigen fabriek, gelegen naast de showroom in Nunspeet. Dit stelt ons in staat om een hoge mate van personalisatie en kwaliteitscontrole te garanderen. Of u nu op zoek bent naar een elegante toevoegin aan uw interieur of een stevige veilige buitendeur, bij Steellife vindt u een deur die niet alleen uw verwachtigen voldoet, maar deze ook nog eens overtreft.


Wilt u een stalen deur met glas bij Steellife aanschaffen? Bekijk dan ook direct de pagina waarop we uitgebreid onze werkwijze uitleggen.

Copyright © Steellife

Meer weten over de voordelen van een
stalen deur van Steellife?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant!

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?