.

.

...Alle artikelen


Stalen deuren met glas

. Leestijd: ​​​​​​​5 minuten

Stalen taatsdeur met buisgreep en roedeverdeling

Geniet van extra licht en een strak design dankzij de stalen deuren met glas van Steellife.


Deze deuren zijn geliefd vanwege de ranke stalen profielen en het hoogwaardige maatwerk. Zo heeft uw stalen binnendeur een robuuste kwaliteit en is deze tegelijkertijd licht in gebruik. De stalen deuren met glas maken en plaatsen wij precies op maat. Klik op 'offerte' en ontdek de eindeloze mogelijkheden!

Enkele schuifdeur die in de muur verdwijnt

Stalen deur met glas op maat


Steellife levert altijd maatwerk. Elke stalen binnendeur met glas wordt bij ons in de werkplaats op maat gemaakt. Er kan hierbij gekozen worden voor een stalen deur in een bestaand kozijn, of voor een stalen deur met glas in een nieuw kozijn. Voor iedere situatie is er een passende oplossing.


Wilt u bijvoorbeeld een extra brede of hoge stalen deur naar de badkamer of slaapkamer? Geen probleem. Wij hebben voor elke situatie iets in huis! Bent u benieuwd of wij ook in uw situatie een stalen deur met glas kunnen plaatsen? Bel ons gerust, dan nemen we de situatie gewoon even door. Steellife is de expert op het gebied van stalen deuren en stalen trappen.


Eigen ambachtelijke werkplaats


Uw stalen deuren met glas worden in onze eigen werkplaats in Nunspeet geproduceerd. In de werkplaats werken zo'n twintig metaalbewerkers die zorgen voor de volledige productie en afwerking van bestelde stalen deuren en profielen. Ze maken alle onderdelen op maat en lassen en slijpen de profielen, waarbij elke millimeter telt. U begrijpt dat we veel zorg besteden aan de productie van onze maatwerk binnendeuren. Daarom is het logisch dat we ook graag zelf de montage verzorgen. Een vast team van eigen monteurs installeert onze producten zeer zorgvuldig bij u op locatie.


Waarom kiezen voor een stalen deur met glas?


Het combineren van staal en glas in een deur biedt een unieke combinatie van voordelen, waarbij de sterke eigenschappen van beide materialen worden benut. Een stalen deur met glas is een uitstekende keuze voor zowel woningen als kantoren, vanwege de volgende 6 redenen:

Bronzen dubbele taatsdeur van Steellife

1. Duurzaamheid en onderhoud:

Stalen deuren zijn uiterst duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Bovendien hebben ze een langere levensduur en zijn ze beter bestand tegen slijtage dan bijvoorbeeld andere materialen.


2. Energiezuinigheid:

Stalen deuren met glas zijn goed geïsoleerd, waardoor ze energie-efficiënter zijn dan andere deurtypen. Dit betekent dat ze helpen bij het behouden van een comfortable binnentemperatuur en het verminderen van energieverlies.


3. Esthetiek en uitstraling van de deur:

Stalen deuren met glas bieden een modern en aantrekkelijk design, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een betere lichtinval. Ze zorgen voor een open en uitnodigende sfeer zonder een fysieke barriere te vormen tussen verschillende ruimten. Dit maakt ze ideaal voor kantoren en woningen met open indelingen. Goed om te weten: bij Steellife leveren we zowel stalen deuren voor de particuliere- als zakelijke markt.


4. Geluidsisolatie:

Stalen deuren zijn uitstekend in het blokkeren van geluid, waardoor ze bijdragen aan een rustigere en meer serene leef- of werkomgeving. Dit kan vooral fijn zijn als je in de stad woont, of als je snel last hebt van geluid.


5. Betaalbaarheid:

Hoewel stalen deuren met glas initieel iets duurder kunnen zijn dan sommige andere type deuren, zijn ze op de lange termijn vaak kostenefficiënter. Door hun duurzaamheid, energie-efficiëntie en lage onderhoudsvereisten, bespaart u op de lange termijn op reparatie- en vervangingskosten.


6. Millieuvriendelijkheid:
Hoewel de productie van staal gepaard gaat met CO2-uitstoot, is het materiaal grotendeels recyclebaar, waardoor het een millieuvriendelijkere optie is dan sommige andere materialen. Bovendien draagt de energie-efficiëntie van stalen deuren met glas bij aan een vermindering van het energieverbruik, en daarmee ook de impact op het millieu.

Detail van taatsdeur met zijpaneel

Hoe worden onze stalen deuren met glas gemaakt?


De stalen deuren met glas worden helemaal zelf gemaakt door Steellife. Na het gekozen ontwerp van de klant en een akkoord op de offerte, komen wij langs om de deuropeningen in te meten. Zodra wij dit gemeten hebben, kunnen wij ook de opdrachtsbevestiging in orde maken inclusief de tekeningen van de deuren.

​​​​​​​Vervolgens lassen wij onze deuren in onze eigen werkplaats zodat uw deur alle aandacht krijgt die het verdient. Als u langskomt in onze showroom kunt u desgewenst ook even bekijken hoe dit precies in zijn werk gaat. Zodra de deur helemaal in orde is komen wij de deur bij u monteren. Dit is natuurlijk hetgeen waar u op gewacht heeft zodat u er heerlijk gebruik van kunt maken!

Hoe plaatsen we glas in een stalen deur?


Het plaatsen van het glas is een stalen deur bij Steellife wordt als volgt gedaan. Steellife plaatst het glas in de deur nadat de deur gelast en gecoat is. Het glas wordt vast gezet door middel van een stalen glaslat. Deze last Steellife weer op maat voor iedere aparte ruit. Door een op maat gelaste glaslat ziet u geen enkele naad in de glaslat.


De glaslat wordt door middel van kit vastgezet zodat u de bevestiging van de glaslat niet ziet. Het glas en de glaslat wordt op locatie pas in de deur of wand geplaat, zodat wij de bevestigingsschroeven ook vaak weg kunnen werken achter de ruit en de glaslat. Steellife gaat voor een uiterst strakke oplevering van uw stalen deur!

Verschil tussen houten en stalen deuren

In vergelijking met hout zijn stalen deuren minder gevoelig voor krimp en uitzetting, maar ze kunnen wel krassen en deuken oplopen. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van elk materiaal af te wegen voordat u een keuze maakt in het type dat u aanschaft.

Glasopties en stijl


Kiest u voor een stalen deur met glas? Dan heeft u veel glasopties, waaronder helder, mat en decoratief glas. Dit stelt huiseigenaren en bedrijven in staat om een deur te kiezen die past bij hun wensen en privacybehoeften. Bovendien kunnen stalen deuren met glas worden aangepast met weerbestendige metaalverf om een unieke en gepersonaliseerde uitstraling te creëren. Dit maakt stalen deuren met glas ook geschikt als stalen buitendeuren.

Dubbele taatsdeur van Steellife

Onderhoud en levensduur


Stalen deuren met glas zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, dat roest- en krasbestendig is. Het is belangrijk om stalen deuren goed te onderhouden en eventuele krassen of beschadigingen tijdig te behandelen. Daarom voorzien wij onze stalen deuren van een poedercoating (een extra beschermend laagje). Als u de deuren goed onderhoudt, kunnen de stalen deuren tussen de 30 en 100 jaar meegaan, wat een duurzame keuze maakt voor bij u thuis, maar bijvoorbeeld ook voor op kantoor.


Hoe berekent u de prijs van een stalen deur met glas?


​​​​​​​Om de prijs van een stalen deur met glas te berekenen, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Allereerst is er de mogelijkheid om een snelle offerte te verkrijgen. Laat hiervoor een berichtje achter op onze website, Steellife neemt zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact met u op! Dit is ideaal voor degene die weinig tijd hebben en op deze manier snel een indicatie van de kosten kunnen ontvangen.

Voor een nauwkeurige prijsberekening is het aan te raden om gebruik te maken van onze configurator. Deze tool stelt u in staat om alle details van de gewenste stalen deur, wand of trap op te geven. Binnen 24 uur ontvangt u dan een compleet uitgewerkte prijs. Bij het samenstellen van de prijs moet u rekening houden met verschillende aspecten, zoals de afmetingen, het type glas, de afwerking, eventuele accesoires en de montagekosten.

Stalen deur met glas prijs

Snelle offerte

Geen tijd voor het invullen van een offerteaanvraag? Laat hier een berichtje achter en wij bellen of mailen u terug.

Stel prijs samen

Laat ons alle details weten en wij sturen u binnen 24 uur een compleet uitgewerkte prijs voor een stalen deur op maat, maatwerk wand of stalen trap op maat.

Prijs en investering van een stalen, glazen deur


Stalen deuren kunnen in eerste instantie duurder lijken dan houten deuren, maar op de lange termijn zijn ze vaak kosteneffectiever. Dit komt door hun duurzaamheid, lage onderhoudsvereisten/kosten en energie-efficiëntie. Bovendien bieden stalen deuren een hoog rendement op de investering voor huiseigenaren, wat ze een aantrekkelijke optie maakt. Gaat u voor een duurzame investering voor de lange termijn? Kies dan voor stalen deuren met glas en verduurzaam direct uw woning.

Glazen stalen deuren uitvoeringen

​​​​​​​

Niet alleen de maten van onze metalen deuren verschillen sterk, ook in de uitvoering is veel variatie. Zo kennen we stalen binnendeuren die bestaan uit een frame met één glazen paneel, of deuren met meerdere ramen, bijvoorbeeld als onderdeel van een glazen wand. Naast stalen deuren met glas zijn er metalen deuren met houten panelen, al dan niet met een designbekleding, bijvoorbeeld van leer of textiel. De stalen deuren met glas kunnen met of zonder kozijn aangeschaft worden.

Detail van een bronzen dubbele taatsdeur van Steellife


Kwaliteit stalen deuren met glas

Een stalen deur van Steellife is rank. Maar de combinatie van glas en staal maakt het een deur van oerdegelijke en zware kwaliteit. U zou daarom kunnen denken dat het een zware deur is om te hanteren. De deur draait altijd op specialistische scharnieren van de allerbeste kwaliteit waardoor het voelt alsof je een lichtgewicht deur open en dicht doet. De deur opent en sluit dus vederlicht en vloeiend. Een stalen deur – zelfs met veel glas – is met één vinger te openen en te sluiten.


Metalen binnendeuren met glas techniek

Een metalen deur met glas is gewoonlijk wat zwaarder dan een gewone houten deur, maar het moderne hang- en sluitwerk garandeert toch een hoog gebruikscomfort. De techniek van de metalen deur kent vele vormen. Er zijn stalen draaideuren die naar twee zijden openen met een in de deur weggewerkt ‘taatsscharnier’ en natuurlijk stalen schuifdeuren die eventueel ook in de wand kunnen verdwijnen. Verder is er de mogelijkheid een ‘soft close’ mechaniek aan te brengen om te voorkomen dat de deur met een klap dicht valt. De naar twee zijden draaiende metalen taatsdeuren zijn overigens standaard voorzien van zo’n ‘soft close’-functie, die heen-en-weer-klappen voorkomt en die ook een 90º opening kan vasthouden.

Een stalen deur met glas in een bestaand kozijn

​​​​​​​

Het komt regelmatig voor dat onze klanten een bestaande houten deur willen vervangen door een stalen deur met glas of houtpanelen. Dat kan in heel veel gevallen. Wij plaatsen dan een kozijn in uw kozijn waarna wij de deur hier vervolgens in plaatsen. Kwestie van goed meten en zorgvuldig fabriceren en monteren. Op deze manier hoeft u minder te verbouwen en toch genieten van uw stalen deur met glas van Steellife.

Een stalen deur met glas - is dat wel veilig?


Onze stalen deuren met glas zijn in principe altijd voorzien van helder, gelaagd veiligheidsglas. Dit glas bestaat uit meerdere lagen met daartussen transparante folie. Het grote voordeel is dat - als het glas beschadigt - het niet in scherpe stukken uiteenvalt, maar aan elkaar blijft hangen. Veilig dus. En heeft u specifieke wensen zoals rookglas, mat of getint glas of geluidwerend glas? Alles is mogelijk bij Steellife.

Metalen binnendeuren met ranke, dunne profielen

​​​​​​​

Steellife is specialist in stalen scharnierdeuren met dunne profielen. De smalle profielen van de metalen binnendeuren worden door veel mensen gewaardeerd. Niet ieder stalen profiel is hetzelfde: er zijn verschillende diktes en uitvoeringen mogelijk, afhankelijk van het gewenste deurontwerp en de gewenste hoeveelheid glas. Andere wensen voor het profiel? Laat maar horen!

Metalen deuren met glas in allerlei kleuren


Op de voorbeelden ziet u vooral antraciete en zwarte stalen deuren met glas, maar er is meer mogelijk. Wij leveren onze stalen binnendeuren met een poedercoating in alle RAL-kleuren. Dus als de stijl van uw interieur of kantoorpand vraagt om stalen bronzen deuren of een wit of geel profiel en kozijn, dan kunnen we dat probleemloos voor u regelen.

Stalen deur met glas kopen


Bent u op zoek naar een stijlvolle, veilige en duurzame oplossing voor uw binnendeuren? Overweeg dan een stalen deur met glas. Deze prachtige deuren combineren het beste van twee werelden: ze bieden robuustheid en veiligheid, terwijl ze tegelijkertijd een elegante uitstraling hebben dankzij het glas.

Stalen deuren met glas zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een uitstekende investering voor uw woning, kantoor of zelfs voor buiten. Ze zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden en zorgen voor een uitstekende isolatie. Bovendien laten ze veel natuurlijk licht door, wat zorgt voor een aangename en uitnodigende sfeer in elke ruimte.

Dubbele stalen schuifdeur van Steellife

Copyright © Steellife

Meer weten over de voordelen van een
stalen deur van Steellife?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant!

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?