.

.

...Alle artikelen


Stalen deur zwart

. Leestijd: 4 minuten

Sfeer foto van zwarte stalen deur van Steellife

De vraag naar zwarte stalen deuren is momenteel enorm. Maandelijks zoeken meer dan drieduizend mensen naar 'stalen deur zwart' op Google. Ook bij Steellife merken we dat zwarte stalen deuren trendy zijn en dat er veel mensen in onze showroom vragen naar informatie. Meer weten over zwarte stalen deuren, de prijs en het kopen van zwarte stalen deuren? Lees dan nu verder of vraag direct een offerte op!Detail van T-roede bij een zwarte stalen deur

Zwarte stalen deuren


Soms ontstaan er trends. Dat zal in onze branche niet anders zijn dan in andere vakgebieden. De trend van zwarte stalen deuren is bij ons een van de meest recente trends. De vraag hiernaar neemt erg hard toe. Dat komt doordat zwarte stalen deuren bij ieder interieur en exterieur passen. Bovendien is een zwarte stalen deur met glas een goede investering, omdat ze erg lang mee gaan. Steeds meer mensen zien dat in.

Ook zien steeds meer mensen hoe mooi en functioneel stalen zwarte deuren zijn. Verder zijn de deuren ook nog eens op meerdere plekken inzetbaar. Je kunt ze bijvoorbeeld plaatsen in een luxe badkamer, kantoorpand of in een winkelpand. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Waarom kiezen voor een zwarte stalen deuren?


Een van de grootste voordelen van zwarte stalen deuren is de sterkte van de deur.

Staal is een van de sterkste materialen die beschikbaar zijn voor deuropeningen en kan veel meer gewicht dragen dan andere materialen, zoals hout of glas. Dit maakt de stalen deuren een geweldige optie voor bijvoorbeel deen voordeur, omdat ze ook beter bestand zijn tegen inbraakpogingen.​​​​​​​

Zwarte stalen taatsdeur tussen woonkamer en keuken

Brandwerende deuren

De stalen deuren van Steellife zijn brandwerend. Dit betekent dat ze gezien worden als brandveilige deuren. Vooral tijdens de industriële revolutie werden deze deuren steeds populairder.

Toen werden ze vooral nog geplaatst in gebouwen en fabrieken. Tegenwoordigen zijn ze vooral populair voor bij mensen in huis.


Heel weinig onderhoud nodig

Een heel ander voordeel van zwarte stalen deuren is dat ze relatief wenig onderhoud nodig hebben. Zolang de deur niet beschadigd raakt of roest, hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud van de deur. Dit kan vooral handig zijn als de deur buiten wordt geplaatst, omdat stalen deuren bestand zijn tegen weersinvloeden en niet snel beschadigen. Kiest u voor een zwarte stalen deur van Steellife? Dan worden de deuren ook nog eens voorzien van een poedercoating. Dit zorgt voor een extra laagje bescherming, zodat uw zwarte deur extra lang mee gaat.


Creëer een industriële look & feel

Een derde voordeel van stalen deuren is hun moderne, strakke uitstraling. Staal heeft een industriële look die past bij moderne, minimalistische inrichtingen. Bovendien zijn zwarte stalen deuren een perfecte optie voor mensen die van een gedurfde look houden en die een statement willen maken in hun huis. Er zijn verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar waar je uit kunt kiezen, van volledig stalen deuren tot deuren met glazen panelen.

​​​​​​​

Stalen taatsdeur met ronde cirkel in het midden

Welke RAL kleur voor een stalen deur?


De stalen deuren zijn voorzien van een poedercoating. Wij gebruiken altijd een zeer hoogwaardige poedercoating van het bedrijf Axalta Coating Systems. De poedercoating wordt op de profielen gebakken waardoor de coating krasvrij is. Wij kunnen onze deuren en wanden laten coaten in alle klassieke RAL kleuren. Daarnaast is er een keuze uit een fijnstructuur of een matte coating op het profielwerk.


De fijnstuctuur is een hele lichte korrel in de coating waardoor het een industriële look geeft.

Daarnaast oogt de coating mat waardoor de vieze vingers niet direct zichtbaar zijn. De matte coating is een gladde coating. Deze matte coating wordt standaard gebruikt bij de metallic kleuren die wij ook kunnen coaten. Zoals eerder benoemd kunt u de kleur op het profielwerk dus helemaal naar wens realiseren.

Wij denken graag met u mee wat de beste keuze is voor uw interieur. Kom gerust eens langs om de mogelijkheden door te nemen met een van onze specialisten.

Welke RAL is zwart?


RAL is een kleurcodesysteem wat wordt gebruikt voor verf en coatings. RAL-9005 wordt benoemd als zwart.
RAL-9005 wordt ook wel gitzwart benoemd en is de meest donkere RAL kleur zwart. Doordat de kleur te verkrijgen is in coatings en in verf is het dus een ideale mogelijkheid om het interieur optimaal te laten matchen.
Wilt u de deur toch laten coaten in een afwijkende RAL kleur? Dat is natuurlijk mogelijk! Hier zit echter wel een meerprijs aan verbonden. Bent u benieuwd wat de kosten daarvoor zijn?
​​​​​​​
Het beste kunt u hiervoor mailen naar verkoop@steellife.nl De kosten hiervanzijn namelijk per situatie verschillend. Bent u benieuwd hoe de stalen deur eruit ziet met een afwijkende RAL kleur op het profielwerk?
Neem een kijkje op onze website in ons fotoboek voor meer inspiratie!

Welke kleur wordt als meest gekozen bij een stalen deur?
Als het gaat om het kiezen van een kleur voor uw stalen deuren, is het verstandig om neutrale kleuren te kiezen die de woning niet ontsieren. Het is belangrijk om te vermijden dat felle kleuren zoals roze, paars of geel gekozen worden, omdat dit potentiële kopers kunnen afschrikken bij de verkoop (altijd goed om rekening mee te houden). Er is niet een stijl etiquette dat de deur donkerder of lichter moet zijn dan de muren; het kan allebei. We zien echter wel dat er steeds vaker voor bredere deuren gekozen wordt, met meerdere panelen. Deze deuren hebben een gewaagde uitstraling en worden geassocieerd met luxe. Of u deze deuren ook bij u thuis kunt laten plaatsen, heeft natuurlijk ook te maken met de grootte van de deuropening. Ook hierbij zijn de zwarte deuren erg populair.

Verschillende kleuren voordeuren


Hoewel zwarte deuren momenteel erg trendy zijn, blijft wit nog steeds de meest gebruikte kleur voor voordeuren. De kleur van uw voordeur is een belangrijk aspect van de uitstraling van uw huis. Wist u dat bepaalde kleuren zelfs een betekenis hebben? Zo wordt een groene voordeur vaak geassocieerd met welvaart, gezondheid en veiligheid. Een rode voordeur staat juist voor geluk, bescherming en energie. Hoewel deze kleuren niet vaak voorkomen, is het wel goed om te weten dat je met de kleur van uw stalen deur een bepaald gevoel kunt oproepen.

Leuk feitje: Uit onderzoek van Zillow® blijkt dat huizen met een zwarte of lei-blauwe voordeur meer in de smaak vallen bij potentiële kopers en dus een hogere verkoopprijs kunnen opleveren.

Dubbele zwarte stalen taatsdeur

Wat kost een zwarte stalen deur van Steellife?

​​​​​​​

Steellife heeft verschillende type deuren. Wij maken taatsdeuren, schuifdeuren, scharnierdeuren, vouwwanden en vaste wanden. De kosten voor bijvoorbeeld een taatsdeur is per situatie verschillend. Dit omdat Steellife alle deuren en wanden volledig op maat maakt. Wanneer u deuren bij ons afneemt komen wij altijd eerst langs op locatie om de exacte maten op te meten. Wanneer wij de exacte maten opgemeten hebben, wordt het inmeetformulier uitgewerkt en maken wij een defintieve offerte. Wanneer de definitieve offerte gereed is hebben wij de kosten compleet voor uw deur(en).

Verschillende opties

​​​​​​​

Doordat alle deuren volledig op maat gemaakt worden en iedere situatie verschillend is, kunnen wij helaas niet direct een schatting van de kosten geven. Dit hangt namelijk ook af van de opties op de deur. U kunt de vakverdeling kiezen, de coating van het profiel en de type handgrepen.


Dit alles kunt u ook helemaal naar wens samenstellen. Daarnaast is er ook een prijsverschil tussen de type deuren van Steellife. Bereken hier de prijs van een zwarte stalen deur en ontvang binnen 24 uur een complete offerte inclusief het inmeten en monteren. Dan zorgen we uiteraard voor een goede indicatieve prijs!

Detail van een zwarte stalen handgreep

Stalen deur zwart prijs
​​​​​​​De prijs van zwarte stalen deuren kan ontzettend variëren. Dit is heel erg afhankelijk van de wensen van de klant. Gaat het om 1 openslaande deur, dan is dat natuurlijk heel anders dan een hele wand met zwarte stalen deuren in bijvoorbeeld een kantoorpand.


De oppervlakte, het materiaal, soort deur en de tijd die we kwijt zijn voor het opmeten en plaatsen, hebben allemaal invloed op de prijs van een zwarte stalen deur. Daar willen wij zo eerlijk en transparant mogelijk over zijn. Bekijk onze configurator en kom erachter hoeveel uw stalen deur met glas gaat kosten!

Zwarte stalen deuren kopen


Bent u ook onder de indruk van zwarte stalen deuren, bijvoorbeeld doordat familie, vrienden of kennissen zwarte stalen deuren hebben? Dan kijken wij van Steellife graag of we iets voor u kunnen betekenen. Wij zullen dan altijd eerst met een voorstel komen, voordat we aan de slag gaan. Pas als beide partijen akkoord zijn, gaan we aan de slag met het uittekenen en plaatsen van uw zwarte stalen deuren.


Wilt u een zwarte stalen deur kopen bij Steellife? Bezoek dan ook eens onze showroom in Nunspeet. Wij staan daar voor u klaar met een kop koffie om u te voorzien van het laatste advies over zwarte stalen deuren. Lees hier meer over de voordelen van de zwarte stalen deuren!

Meer weten over de voordelen van een
stalen deur van Steellife?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant!

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?