.

.

...Alle artikelen


Waarom een stalen deur
met glas een goede
​​​​​​​investering is

. Leestijd: 3 minuten

Scharnierdeur met glazen zijpanelen van Steellife

Het ontwerp van deuren heeft een lange weg afgelegd, van eenvoudige houten planken tot geavanceerde, energie-efficiënte en moderne opties. Onder deze opties vallen stalen deuren met glas, een keuze die zowel functioneel, stijlvol en modern is. Op deze pagina vertellen we waarom stalen deuren met glas een goede investering zijn voor moderne huizen.


Bronzen stalen deur met bovenlicht

Zijn deuren met glas energiezuinig?

Een veelgestelde vraag is of glazen deuren wel of niet energie-efficiënt zijn. Het antwoord ligt in het materiaalgebruik. Terwijl aluminium en hout populaire keuzes zijn voor voordeuren, bieden stalen deuren met glas verrassend goede isolatie. Glas kan verder worden behandeld om warmteverlies te minimaliseren.


Waarom mensen kiezen voor glazen deuren?

Glazen deuren zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar bieden ook functionele voordelen. Ze laten natuurlijk licht binnen, creëren een gevoel van ruimte en volgens Feng Shui-principes bevorderen ze een positieve energiestroom. Voor veel huiseigenaren is de transparantie van glas een manier om een uitnodigende omgeving te creëren.


Stalen taatsdeur met roedeverdeling

Voordelen van stalen deuren

Stalen deuren bieden een combinatie van duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden, bieden een uitstekende beveiliging tegen inbraak en zijn brandwerend. Hoewel staal gevoelig kan zijn voor deuken en roest (alleen als u het niet goed behandelt), wegen deze nadelen vaak niet op tegen de voordelen, vooral wanneer ze worden gecombineerd met energiebesparende eigeschappen. De stalen deuren met glas van Steellife worden ook bewust gepoedercoat. Dat wil zeggen dat ze een extra beschermend laagje meekrijgen, zodat ze niet snel beschadigd raken.


Taatsdeur met roedeverdeling van Steellife

Is staal of hout beter voor mijn voordeur?

Bij het kiezen tussen staal en hout hangt het af van uw specifieke prioriteiten. Staal wint qua duurzaamheid en onderhoud; het gaat vaak langer mee dan hout en vereist minder reparaties. Hout biedt echter een klassieke esthetiek die sommige huiseigenaren prefereren. In termen van energie-efficiëntie en beveiliging, heeft staal vaak de voorkeur. Het is hiermee een meer duurzame optie.


Hoe onderhoud u uw stalen deur met glas?


Onderhoud is cruciaal voor het behouden van de kwaliteit en uitstraling van uw stalen deur met glas. Regelmatige reiniging van zowel staal als glas is nodig om ze er op hun best uit te laten zien. Kiest u voor stalen buitendeuren? Dan is het goed onderhouden van de deuren natuurlijk nog belangrijker. Neem de deuren regelmatig af met een vochtige doek, om ze er op het mooist uit te laten zien.

Impact van stalen deuren met glas op de waarde van uw woning


Een stijlvolle stalen deur met glas kan de waarde en aantrekkingskracht van uw woning aanzienlijk verhogen. Dit type deur is een investering die niet alleen uw huis veiliger en energie-efficiënter maakt, maar ook bijdraagt aan de algehele uitstraling van de woning. Als u besluit foto's te maken voor de verkoop van uw woning, springen duurzame elementen als stalen deuren direct omhoog.

Hoe beïnvloedt een stalen deur met glas mijn energiekosten op lange termijn?

Dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Stalen deuren met glas bieden uitstekende isolatie. Dit betekent dat ze helpen om de warmte tijdens de winter binnen te houden en in de zomer buiten te houden, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening. De intitiële kosten van een stalen deur met glas kunnen hoger zijn dan die van traditionele deuren, maar de besparingen op lange termijn in energiekosten maken het een investering die zichzelf terugbetaalt.


Moderne taatsdeur van Steellife

Kan ik zelf een stalen deuren met glas installeren of heb ik een professional nodig?

Een veelgestelde vraag gaat over de installatie. Hoewel sommige doe-het-zelvers misschien de uitdaging willen aangaan, is het belangrijk om te beseffen dat de installatie van een stalen deur met glas precisie en expertise vereist. Een onjuiste installatie kan leiden tot problemen met energie-efficiëntie, veiligheid en functionaliteit. Daarom wordt aanbevolen om een proffesionele installateur in te schakelen voor een correcte en veilige installatie. Onze experts plaatsen iedere dag stalen deuren met glas, dus kunnen dit relatief snel geregeld hebben. Vaak gaat het om enkele uren werk, afhankelijk van het aantal deuren en panelen.

Stalen deuren met glas kopen? Bekijk onze handige configurator

Bent u overtuigd van de ongeëvenaarde kwaliteiten van stalen deuren met glas en klaar om de uitstraling en beveiliging van uw woning naar een hoger niveau te tillen? Bekijk dan ook onze stalen deuren met glas pagina. Onze gebruiksvriendelijke configurator helpt u ook om uw droomdeur tot in detail samen te stellen. Kies uit verschillende stijlen, afwerkingen en glasopties om een deur te creëren die naadloos aansluit bij uw persoonlijke wensen en de architectuur van uw huis. Bent u specifiek op zoek naar stalen schuifdeuren? Klik dan ook even op het linkje om deze pagina te bekijken!

RAL-kleuren bij Steellife

Copyright © Steellife

Meer weten over de voordelen van een
stalen deur van Steellife?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant!

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?