.

.

...Alle artikelen


Welke typen stalen deuren
met glas zijn er?

. Leestijd: 3 minuten

Dubbele taatsdeur van staal

Stalen deuren met glas combineren funcionaliteit en esthetiek, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële gebouwen. Deze deuren zijn niet allen duurzaam en veilig, maar bieden ook een verschiedenheid aan ontwerpmogelijkheden. Hieronder verkennen we de verschillende typen stalen deuren met glas en hun unieke kenmerken.


Detail van de glaslat

Scharnierdeuren

Scharnierdeuren zijn de meest traditionele vorm van deuren en worden vaak gebruikt in woningen en kantoren. Ze zijn bevestigd aan het deurkozijn met twee of meer scharnieren en kunnen naar binnen of buiten openen. Bij stalen scharnierdeuren met glas wordt vaak gebruik gemaakt van gehard of gelaagd glas voor extra veiligheid en duurzaamheid.


Voordelen van scharnierdeuren

Veelzijdigheid: Geschikt voor diverse interieurstijlen
Duurzaamheid: Staal is bestand tegen slijtage en weersinvloeden
Veiligheid: Gehard of gelaagd glas biedt extra bescherming

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn een moderne en ruimtebesparende oplossing. Ze openen door langs een spoor te glijden, wat ideaal is voor ruimtes waar beperkte ruimte beschikbaar is. Stalen schuifdeuren met glas zijn niet alleen praktisch, maar bieden ook een strakke, moderne uitstraling.


Voordelen van schuifdeuren

Ruimtebesparing: Ideaal voor kleinere ruimtes.
Modern ontwerp: Strakke lijnen passen goed in hedendaagse interieurs.
Natuurlijk licht: Grote glaspanelen laten veel licht binnen.

Dubbele schuifdeur van staal

Taatsdeuren

Taatsdeuren, ook bekend als pivotdeuren, draaien op een spil die zich boven en onder de deur bevindt. Deze deuren bieden een naadloze, bijna zwevende beweging die zorgt voor een indrukwekkende entree.


Voordelen van taatsdeuren

Esthetiek: Biedt een unieke en moderen uitstraling.
Gebruiksgemak: Gemakkelijk te openen en te sluiten.
Flexibiliteit: Kan in beide richtingen openen.


De telefonist bij Steellife helpt u graag met uw vragen

Kan ik glas toevoegen aan mijn bestaande stalen deur?


Ja, het is mogelijk om glas toe te voegen aan bestaande stalen deuren. Dit kan een geweldige manier zijn om natuurlijk licht in een ruimte te brengen of het uiterlijk van een deur te vernieuwen. Het proces omvat het snijden van een opening in de deur en het installeren van een glaspaneel met een passend frame. Het is belangrijk om een professional te raadplegen voor deze aanpassing, aangezien de structuur en integriteit van de deur behouden moet blijven. Vragen hierover? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Materialen en productieprocessen


Er is niet alleen onderscheid tussen de verschillende soorten deuren, maar ook tussen de verschillende soorten staal en het glas dat gebruikt wordt bij het fabricieren van stalen deuren. Kiest u voor een stalen deur van Steellife? Dan kiest u altijd voor een stalen deur op maat.

Glasopties

Gehard glas: Sterker dan standaard glas en veiliger bij breuk.

Gelaagd glas: Bestaat uit lagen glas met een tussenlaag en biedt extra veiligheid.

Getint of gefrost glas: Voor privacy en stijl.

​​​​​​​


Soorten staal
​​​​​​​Koudgewalst staal:
Geschikt voor binnen.
Galvannealed staal: Bestand tegen corrosie, ideaal voor buitengebruik
Gegalvaniseerd staal: Biedt extra bescherming tegen roest en weersinvloeden


Wat is het verschil tussen gegalvaniseerd staal en galvannealed staal?

Galvannealed en gegalvaniseerd staal zijn niet hetzelfde, hoewel ze beide gerelateerd zijn aan het proces van het coaten van staal met zink om het te beschermen tegen corrosie. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

Productieproces

Gegalvaniseerd staal: Bij het galvaniseren wordt het staal onderdompeld in een bad van gesmolten zink. Dit proces creërt een zeer resistente coating die het staal beschermt tegen roest en corrosie. Het zink vormt een barriére tussen het staal en de omgeving.

Galvannealed staal: Dit is een variant van gegalvaniseerd staal. Na het galvanisatieproces wordt het staal verder verhit in een annealing (veredelings) proces. Dit zorgt ervoor dat het zink en het staal gedeeltelijk samensmelten, wat resulteert in een zink-ijzerlegering aan het oppervlak.Detail van de glaslat

Onderhoud

​​​​​​​Stalen deuren vereisen relatief weinig onderhoud. Regelmatig schoonmaken en het controleren op roest of beschadigingen volstaat. Het glas kan worden gereinigd met standaard glasreinigers.

Showroom gebouw van Steellife

Stalen deur met glas kopen? Kom snel langs in onze showroom in Nunspeet

Bent u overtuigd van de charme en functionaliteit van een stalen deur met glas of wilt u zlef de elegantie en robuustheid van onze deuren ervaren? Wij nodigen u van harte uit in onze showroom in Nunspeet. Bij Steellife maken we stalen deuren met glas op maat. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te begeleiden bij uw keuze, rekening houdend met uw persoonlijke stijl en wensen.

Copyright © Steellife

Meer weten over de voordelen van een
stalen deur van Steellife?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant!

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?