.

.

...Alle artikelen


Zwarte stalen deuren met
glas: Heeft u er al in
​​​​​​​verdiept?

. Leestijd: 3 minuten

Stalen deur van Steellife

Bent u op zoek naar een manier op uw woning te transformeren? Een optie die u wellicht niet had overwogen is de zwarte stalen deur met glas. Dit type deur heeft veel te bieden op het gebied van stijl, duurzaamheid en veelzijdigheid.Taatsdeur van staal met roedeverdeling

Een stukje geschiedenis


De geschiedenis van de deur gaat terug tot de tijd van de oude Egyptenaren. De oude, tot op de dag van vandaag bewaard gebleven Egyptische schilderijen, zijn historische getuigen van de oorspronkelijke architectuur van de deur. Aanvankelijk bestond de deur slechts uit een houten bord dat op de scharnieren was geplaatst.

Zwarte stalen deuren met glas


Tegenwoordig zijn er meer geavanceerde en elegantere opties, zoals zwarte stalen deuren met glas, die een mooie mix zijn van functionaliteit en esthetiek. Deze deuren sluiten goed aan op interieurstijlen van vandaag de dag. Bent u nog op zoek naar nieuwe binnen- of buitendeuren? Overweeg dan eens de zwarte stalen deuren met glas. Meer weten over zwarte stalen deuren? Bekijk dan ook onze overkoepelende zwarte stalen deuren pagina en lees meer over de voordelen van onze zwarte stalen deuren.

Stalen scharnierdeur van Steellife

De anatomie van de deur​​​​​​​

Elke deur bestaat uit een aantal elementen, waarvan de belangrijkste het deurblad en het kozijn zijn. Het deurblad is het bewegende deel van de deur dat aan het kozijn wordt bevestigd, bijvoorbeeld door middel van scharnieren.

Slijpen van stalen producten

Montage van de deur


Hoe zwarte stalen deuren met glas gemonteerd worden, is afhankelijk van het deurtype. Bij een stalen deur met glas, zijn er normale scharnieren van toepassing, bij een taatsdeur zijn dit taatsscharnieren. Bij schuifdeuren maken wij gebruik van een railsysteem aan het plafond of tegen de muur.

Andere belangrijke elementen


Andere belangrijke elementen van een deur zijn de handgreep of deurklink, die het openen en sluiten van de deur mogelijk maakt, of het glaspaneel, wat bij zwarte stalen deuren met glas een belangrijk aspect is. Het glas dat in de deur geplaatst wordt, zorgt voor een optimale lichtinval, wat ervoor zorgt dat u mooi door ruimtes heen kijkt en dat ruimtes optisch groter lijken.

De magie van glas

Het gebruik van glas in zwarte stalen deuren voegt een extra dimensie van stijl en functionaliteit toe. Glas kan helpen om licht in een ruimte te brengen, wat vooral handig kan zijn in donkere of kleine ruimtes. Bovendien kan glas helpen om een gevoel van openheid en ruimtelijkheid te creëren, zelfs wanneer de deur gesloten is.


Er zijn ook veel verschillende opties als het gaat om het type glas dat u kunt kiezen. U kunt kiezen voor helder glas voor een ononderbroken uitzicht, of voor mat of getint glas voor meer privacy. U kunt ook kiezen voor veiligheidsglas, dat extra sterk is en meer veiligheid biedt.

De kracht van staal


Staal is een uitstekende keuze voor deuren om verschillende redenen. Het is ongelooflijk sterk en duurzaam, waardoor het bestand is tegen zware belastingen en intensief gebruik. Bovendien heeft staal een hoge weerstand tegen invloeden van buitenaf, wat betekent dat het niet gemakkelijk zal vervormen of rotten, zoals houten deuren kunnen doen. Deze eigenschappen maken stalen deuren een uitstekende investering voor elke woning.


Daarnaast is staal zeer veelzijdig. Het kan worden gecoat of afgewerkt in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende stijlen en ontwerpschema's. Zwarte stalen deuren met glas kunnen een opvallend modern, industrieel of minimalistisch element toevoegen aan elke ruimte.

Stalen scharnierdeur voor buiten
Detail van stalen deuren in de werkplaats

Overwegingen bij de aanschaf​​​​​​​

Bij de keuze voor een zwarte stalen deur met glas zijn er enkele overwegingen die je in gedachte moet houden. Allereerst moet u rekening houden met de afmetingen. De standaardafmetingen voor deuren variëren, met de meest voorkomende breedtes variërend van 65 cm tot 110 cm. U moet ook de dikte van de muur weten waarin u de deur wilt plaatsen (ook dit is afhankelijk van het type deur).


Een andere belangrijke overweging is het gewicht van de deur. Een volledig glazen deur heeft doorgaans een dikte van 8 mm, en het gewicht van de deur kan worden berekend met de formule: deuroppervlak (m2) x 20 kg/m2 = het gewicht van de deur.

Dubbele taatsdeur van staal

Kosten van zwarte stalen deuren met glas

Ten slotte moet u ook rekening houden met de kosten. De kosten voor een nieuwe enkele binnendeur, inclusief installatie, kunnen variëren tussen €1000,- en €4500,- afhankelijk van de benodigde voorbereidende werkzaamheden. Om de prijs van een stalen deur te berekenen, hebben we bij Steellife een configurator ontwikkeld. Ontwerp uw stalen deur vandaag nog en ontdek wat uw nieuwe stalen deur gaat kosten.

Copyright © Steellife

Meer weten over de voordelen van een
stalen deur van Steellife?


Neem contact op of stel hieronder uw vraag, we vertellen u graag meer!

Ook interessant!

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?