industriële look

Stalen taatsdeuren met glas


Een stalen taatsdeur kan naar beide zijden openen en draait om zijn verticale as. De scharnieren zijn onzichtbaar gemaakt wat de deuren een strakke en chique uitstraling geeft. De taatsdeuren zijn voorzien van een soft-close zodat de deuren rustig terugvallen in de nulstand. Hiernaast ziet u een voorbeeld van een stalen taatsdeur met een zijpaneel, u kunt dit uiteraard volledig naar wens samenstellen.

Industriële deuren met een chique uitstraling


Taatsdeuren, en dan met name zware stalen taatsdeuren met glas hebben het voordeel dat ze draaien op een taatsscharnier, bevestigd op circa 1/5 of in het midden van de deurbreedte. Dit systeem zorgt voor een betere verdeling van het gewicht van de deur en creëert een chique uitstraling. Daardoor voelen de stalen deuren met glas licht aan ondanks de solide materialen. Ook het openen of sluiten gaat uiterst gemakkelijk. Er is bij een taatsdeur geen kozijn nodig, waardoor de deur vrij in de ruimte lijkt te bewegen. Overweegt u aanschaf van een of meerdere taatsdeuren? Wij vertellen u er graag meer over.

zwarte stalen deur

Een stalen taatsdeur is een deur die staat


Bij een industriële stalen deur met normale scharnieren garandeert een rigide deurkozijn de robuuste bevestiging. Dit betekent vaak gebruik van een stalen kozijn om de deur in te hangen. Bij de taatsdeur is dit niet nodig. Het onderste taatsscharnier is aan of in de vloer bevestigd en de deur staat erbovenop. Een tweede draaipunt aan de bovenzijde houdt de deur in het lood. Doordat het gewicht grotendeels op het onderste draaipunt rust, ontstaat veel minder trekkracht. Een verstevigd kozijn is niet nodig.

Vederlicht = Met één vinger te bedienen


Een stalen deur van Steellife is rank, maar wel van oerdegelijke en zware kwaliteit. U zou daarom kunnen denken dat het een zware deur is om te hanteren. De deur draait altijd op specialistische scharnieren van de allerbeste kwaliteit waardoor het voelt alsof je een lichtgewicht deur open en dicht doet. De deur opent en sluit dus vederlicht en vloeiend. Een stalen deur – zelfs met veel glas – is met een vinger te openen en te sluiten.De estethiek van een taatsdeur


Het mooie van een stalen taatsdeur is dat hij vrij in de ruimte lijkt te draaien. De taatsdeur kan naar beide zijden openzwaaien, dus u kunt er altijd doorheen ‘duwen’ ook met een dienblad voor kopje of glazen. Toch klappert de taatsdeur niet, want het taatsscharnier is voorzien van een ‘soft close’ demper, die zelfs de zwaarste deur afremt bij de laatste centimeters voor sluiting. Overigens kunt u de deuren desgewenst precies op 90° openzetten. Het taatsscharnier houdt dan de deur netjes op zijn plaats.

Heeft een taatsdeur nadelen?


Er zijn omstandigheden waarbij wij gebruik van stalen taatsdeuren afraden. Een taatsdeur van staal valt niet in een kozijn en is dus lastig af te sluiten. Hij kan eigenlijk niet goed op slot. Ook is het ingewikkeld om tocht tegen te gaan, omdat er voor onbelemmerd zwaaien altijd minimaal zes millimeter ruimte tussen de deur en het kozijn moet blijven. Dus helemaal tochtdicht krijgt u de taatsdeur niet. Wij adviseren onze taatsdeuren dan ook vooral voor toepassing in een binnenruimte, tussen twee woon- of leefruimten. Het voordeel is dan dat de taatsdeur heel gemakkelijk open kan blijven staan, en dan een fraaie, prettige doorgang creëert.

Vloerverwarming met een taatsdeur


Soms krijgen wij vragen over gebruik van taatsdeuren bij vloerverwarming. Er moet immers een vloerbevestiging worden vastgezet. Wij kunnen u gerust stellen. Het scharnier van de stalen taatsdeuren van SteelLife is er eentje van verborgen perfectie. Het scharnier is namelijk niet op de grond of aan het plafond, maar in de deur zelf bevestigd. Praktisch onzichtbaar dus. De bevestigingspunten van de draaideur aan vloer en plafond zijn ook minimaal: de bevestiging van het taatsscharnier heeft slechts 1 centimeter vrije diepte nodig en levert dus geen gevaar op voor eventuele dieper liggende verwarmingsbuizen in de vloer.

De prijs van een stalen deur met glas


Een taatsdeur luistert nauw. Het fabriceren en monteren van een stalen taatsdeur is echt vakwerk, en als het niet volgens de regelen der kunst gedaan is, dan zie je dat. Als je bij Steellife een prijs opvraagt, dan krijg je een offerte voor een stalen taatsdeur die op de juiste wijze wordt vervaardigd en gemonteerd.

Snelle offerte

Geen tijd voor het invullen van een offerteaanvraag? Laat hier een berichtje achter en wij bellen of mailen u terug.

Stel prijs samen

Laat ons alle details weten en wij sturen u binnen 24 uur een compleet uitgewerkte prijs voor een stalen deur, wand of trap.

Voorbeelden van stalen taatsdeuren

Dubbele taatsdeur met zijpanelen
Dubbele taatsdeur met zijpanelen
stalen taatsdeuren
Dubbele taatsdeur
Taatsdeur bronze
Taatsdeur bronze
Stalen taatsdeuren in woonkamer
Stalen taatsdeuren in woonkamer
Dubbele taatsdeur met zijpanelen
Dubbele taatsdeur met zijpanelen
Dubbele taatsdeur met getoogde roeden
Dubbele taatsdeur met getoogde roeden
Enkele bronzen taatsdeur
Enkele bronzen taatsdeur
Enkele taatsdeur
Enkele taatsdeur
Taatsdeur brons
Taatsdeur brons
Taatsdeur met vak in het glas
Taatsdeur met vak in het glas
stalen taatsdeur
Stalen taatsdeur
Stalen taatsdeuren brons
Stalen taatsdeuren brons
Zwarte stalen deur met drie vakken
Stalen deur met glas
Zwarte stalen taatsdeur
Zwarte stalen taatsdeur

Next page

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?