mat glas in een stalen deur
Mat glas
stalen deur met mat glas

Stalen deuren met mat glas


De stalen deuren van Steellife worden volledig op maat gemaakt. Hierdoor zijn de opties en mogelijkheden heel uitgebreid. Voor ieder wat wils! Zo heeft u allereerst de keuze uit verschillende type deuren. Denk aan taatsdeuren, scharnierdeuren, schuifdeuren, vouwwanden en vaste wanden. Doordat de mogelijkheden zo uitgebreid zijn bij Steellife, worden de deuren ook in allerlei verschillende ruimtes geplaatst.

​​​​​​​In sommige gevallen is het van belang dat de stalen deuren met glas wat meer privacy bieden. Steellife is hier op voorbereid en helpt u graag met het kiezen uit de verschillende glassoorten. De stalen scharnierdeuren worden bijvoorbeeld vaak toegepast in een toiletruimte in combinatie met mat glas. Het matte glas is een glassoort wat ervoor zorgt dat de transparantie verdwijnt.

Wat is een stalen deur met mat glas?

De stalen deuren van Steellife zijn voorzien van stalen profielen met daarin glas. Steellife biedt u veel mogelijkheden als het gaat om de details. Een van de mogelijkheden is de keuze uit verschillende kleuren en soorten glas. Standaard worden de stalen deuren van Steellife gemaakt met blank glas, dit is dan ook de voordeligste optie.

Verschillende kleuren glas in een stalen deur

Het blanke glas biedt u optimale transparantie en het glas laat ook het meeste licht door. Naast blank glas wordt er ook veel gekozen voor mat glas. Mat glas is een glassoort die, zoals de naam al zegt, mat oogt. Bij mat glas zit er een soort folie tussen het glas, hierdoor verdwijnt de transparantie zoals bij het blanke glas. Hierin zijn er zelfs verschillende kleuren mogelijk, denk aan brons, grijs en wit mat glas.

Mat glas Steellife

Waarom een stalen deur met mat glas?


De stalen deuren met glas bieden veel voordelen. Door het glas oogt het allemaal wat ruimtelijker en kunt u wel afscheiden. Daarnaast zijn de deuren natuurlijk echt een eyecatcher! In sommige gevallen is het afscheiden van een ruimte noodzakelijk maar is transparantie niet van belang of zelfs ongewenst. Daar heeft Steellife natuurlijk ook een oplossing voor; het matte glas.

​​​​​​​Mat glas wordt veel gebruikt in toiletten, badkamers, kantoren en slaapkamers. Hier is het vaak van belang dat niet alles zichtbaar is. Door het matte folie tussen de glasplaten kunt u de ruimtes goed afscheiden. Door het matte glas kunt u niet zien wat er aan de andere kant is/afspeelt. Er zijn verschillende kleuren mat glas waardoor u de kleuren van het glas kunt matchen met uw interieur of kantoorinrichting.

Stalen deuren met mat glas assortiment

Steellife heeft een groot assortiment aan opties rondom de stalen deuren met glas. Mat glas heeft verschillende voordelen ten opzichte van helder glas. Ten eerste biedt het meer privacy omdat het zichtbaarheid vermindert. Dit maakt het ideaal voor deuren en ramen in badkamers, slaapkamers en kantoren waar privacy belangrijk is.

Stalen deuren met mat glas voordelen

Een ander voordeel van mat glas is dat het minder gevoelig is voor vingerafdrukken en vuil dan helder glas, omdat het matte oppervlak vlekken minder opvallend maakt. Dit maakt mat glas een goede keuze voor plaatsen waar de deur of het raam vaak aangeraakt wordt, zoals de keuken of de hal. Wilt u de verschillende deuren en glassoorten in het echt komen bekijken? Hartelijk welkom! Wij zien u graag in onze showroom in Nunspeet.

stalen deur met mat glas

Maatwerk van Steellife


Steellife maakt stalen deuren, wanden, trappen, trapleuningen en balustrades op maat. Ze hebben dus geen deuren op voorraad liggen. Hierdoor kunt u voor iedere situatie bij Steellife terecht. Vanuit de foto’s, plattegronden, afmetingen en natuurlijk het gesprek wordt er een offerte opgesteld. Wij proberen altijd een offerte te maken die voldoet aan de wensen van de klant. Wel bekijken onze specialisten natuurlijk wat de mogelijkheden zijn in de bestaande situatie.

U kunt het gehele proces uit handen geven, wij komen bij u op locatie inmeten. Vervolgens wordt de offerte uitgewerkt en plannen we een montagedatum. Vanaf dan kunt u fijn genieten van de prachtige deuren of trappen!

Wilt u de situatie doornemen met een van onze specialisten?

Kom langs in de Steellife showroom!


Steellife heeft ook een prachtige showroom, welke gevestigd is in Nunspeet. Hier kunt u de stalen deuren en trappen in het echt komen bekijken. Ook zit de fabriek op dezelfde locatie en kunt u ook meteen het verwerkingsproces van de stalen deuren en trappen zien. Echt de moeite waard dus! Tijdens het showroombezoek nemen we de situatie door met een van onze specialisten. Wij kunnen ter plekke een offerte voor u opstellen zodat u een goede prijsindicatie van uw situatie heeft!


t –– (0577) 700 205

e –– verkoop@steellife.nl

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?