sieraad in uw interieur

De stalen trap op maat


Zoekt u een stalen trap? Als specialist in op maat gemaakte trappen, ramen en deuren kan Steellife zeker de stalen trap leveren die u voor ogen staat. Wij creëren en leveren heel verschillende soorten metalen trappen. Van industriële trap, middenboomtrap, muizenboomtrap (of muizentrap) en zwevende trap tot bordestrap en wenteltrap. Wij produceren ze in onze eigen werkplaats, perfect op maat voor uw trapgat en desgewenst met bijpassende stalen trapleuning.

Metalen trap met industriële stalen traptreden


Bij een stalen trap ligt het voor de hand om ook te kiezen voor stalen traptreden. U kunt hierbij kiezen voor de typische industriële look met stalen traptreden met gaten of roosters. Het voordeel van industriële traptreden is dat ze nagenoeg onverslijtbaar zijn, en zeer slipvast. Maar u kunt ook kiezen voor houten traptreden met een veel warmere uitstraling en gevoel. Wilt u de stalen trap helemaal compleet hebben? Kijk dan ook eens naar onze stalen trapleuningen en balustrades.Stalen trap met strakke stalen traptreden


Een andere optie is toepassing van strakke stalen treden. We kunnen bijvoorbeeld een compleet zwarte matstalen trap maken, die bijna uit één geheel gegoten lijkt. Door de eenheid van het materiaal ontstaat een zeer moderne look. We zien deze oplossing vaak bij de middenboomtrap, waar stalen traptreden in uitsparingen in een stalen balk zijn gelast. Ondanks dat een degelijke stalen middenboomtrap tot wel 300 kilo kan wegen, heeft hij een zeer lichte, open uitstraling.

stalen trap met hout

Stalen trap met houten treden


Primaire materialen als staal en hout laten zich prima combineren in een trap. Bijvoorbeeld in een houten trap in een stalen frame – ofwel een metalen trap met houten traptreden. Het is wel belangrijk om een goede kwaliteit hout te gebruiken, dat ruim de tijd heeft gekregen om te drogen. Houten traptreden die ‘werken’ in een stijf stalen frame kunnen gaan kraken of zelfs breken. Vanzelfsprekend gebruiken wij de juiste materialen, zoals een uitstekende kwaliteit staal en dito houten treden.

Een stalen trap met glazen traptreden


Het mooie van staal is dat het zeer stijf is, waardoor een relatief dun stalen frame volstaat voor een trap die staat. Een zo rank en ijl ontwerp krijgt nog meer cachet met toepassing van glazen traptreden. We kiezen dan natuurlijk voor dik veiligheidsglas, bestand tegen de zwaarste belasting.


Stalen wenteltrap of spiltrap


Een wenteltrap van staal, ook wel een spiltrap genoemd, bestaat uit een stalen paal (spil) met hieraan de treden bevestigd in een waaiervorm. Een wenteltrap heeft als voordeel dat hij van zichzelf al een fraaie vorm heeft , en hij bijzonder weinig ruimte in neemt. Het maakt niet uit welke hoogte u wilt overbruggen, de bouwvlek of ‘footprint’ van de stalen spiltrap blijft gelijk. Overigens kunnen wij om ruimte te winnen natuurlijk ook stalen trappen maken die één of twee keer een kwartslag of 180? ‘het hoekje om’ gaan, al dan niet voorzien van bordessen op het keerpunt.

zwevende trap

Zwevende trappen en andere hoogstandjes


Als bedenker én uitvoerder van stalen trappen ondersteunen we u graag bij het realiseren van elk trapproject, zo lang de basis van de trap maar van staal is. Hebt u zelf een bijzondere trap bedacht of gevonden? Kom bij ons dan kijken wij of we uw idee vorm kunnen geven in staal. Als ervaren metaalbewerkers weten we precies wat haalbaar is. Wij bedachten al diverse oplossingen, zoals een zwevende trap tegen een niet-dragende muur, en een vrijstaande trap zonder onderste trede, opgehangen aan het plafond.

Meer weten? Kom boven!


Voor meer informatie over stalen trappen in elke gewenste vorm, of voor een kostenbegroting voor úw trapproject kunt u altijd contact met ons opnemen. Vanuit onze werkplaats leidt een lange metalen trap naar de showroom op de eerste verdieping, waar wij u graag tonen wat wij allemaal in huis hebben als het gaat om ontwerp en productie van de mooiste roestvrije metalen trappen. Graag tot ziens!

De prijs van een stalen trap

Snelle offerte

Geen tijd voor het invullen van een offerteaanvraag? Laat hier een berichtje achter en wij bellen of mailen u terug.

Stel prijs samen

Laat ons alle details weten en wij sturen u binnen 24 uur een compleet uitgewerkte prijs voor een stalen deur, wand of trap.

Voorbeelden van stalen trappen

Stalen trap met massief eikenhouten treden
Stalen trap met massief eikenhouten treden
Stalen gewalste wenteltrap
Stalen gewalste wenteltrap
Stalen wenteltrap
Stalen wenteltrap
Stalen trap met glazen balustrade
Stalen trap met glazen balustrade
Stalen trap met houten treden
Stalen trap met houten treden
Stalen trap zwart
Stalen trap zwart
Stalen trap met houten treden
Stalen trap met houten treden
Zwarte stalen trap
Zwarte stalen trap
Spiltrap Steellife
Spiltrap Steellife
Stalen trap met hout detail
Stalen trap met hout detail
Stalen steektrap met middenboom
Stalen steektrap met middenboom
Stalen trap met zwevende treden in Woudenberg.
Stalen trap met zwevende treden in Woudenberg.
Stalen trap en stalen trapbalustrade in Wouterswoude
Stalen trap en stalen trapbalustrade in Wouterswoude

Next page

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?