stalen balustrade
stalen trapleuning

Houvast in stijl

Stalen trapleuning en balustrade


De stalen trapleuning is van zwart staal en heeft een robuuste, natuurlijke look. Alle stalen trapleuningen, stalen balustrades en andere metalen interieurelementen maken we op maat en voorzien we van een laagje poedercoating. Voor een zwarte trapleuning van staal kiezen we meestal voor de kleur RAL 9005: mat gitzwart. Zo passen de leuningen en balustrades perfect bij onze metalen trappen. Heeft u een bestaande trap en wilt u daar fraaie stalen leuningen bij? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor een perfecte combinatie.

Platte stalen trapleuning


Voor de platte trapleuning gebruiken we een plat staalprofiel dat met de hoeken en stijging van de trap meebeweegt. Zo’n platte stalen leuning is elegant, met een combinatie van goede grip en een slanke uitstraling. Een stalen balustrade maakt het hemelaal af.

Ronde stalen trapleuning


Bekend is de ronde buisvormige trapleuning, die garant staat voor een goede grip. Hoewel we hiervoor een holle buis gebruiken, kan zo’n ronde zwarte stalen trapleuning toch wel wat massief overkomen.

Trapleuning in allerlei vormen


Alternatieven zijn de vierkante trapleuning of de middeleeuws aandoende staaf-trapleuning gemaakt uit massief staal van ongeveer een centimeter dik, vaak met een krul of ronde bal aan het einde voor de veiligheid. Vanwege de buigbaarheid goed geschikt voor wenteltrappen.

zwarte stalen trapleuningen

Zwarte stalen trapleuning bij een zwarte trap


De meeste zwarte trapleuningen maken wij op maat voor een bestaande situatie, waarbij we natuurlijk ook de trap zelf kunnen ontwerpen, bouwen en plaatsen. Trap en trapleuning tegelijk laten fabriceren heeft als voordeel dat we alle onderdelen perfect op elkaar kunnen laten aansluiten. Dus een strak zwarte trapleuning bij een zwarte trap, en eventueel ook een zwarte stalen balustrade. Heeft u alleen een trapleuning nodig? Ook geen probleem! Voor stalen deuren en trappen bent u bij Steellife aan het juiste adres.

Stalen trapleuningen op maat


Omdat wij stalen trapleuningen 100% op maat maken, kunnen we ze voorzien van een onzichtbaar weggewerkte strip ledlampjes, die tegen de muur schijnen en zo een fraai indirect licht op de trap werpen. Maar ook andere door uw eigen stijl bepaalde bijzondere vormen en uitvoeringen zijn mogelijk, zoals gezegd in onbehandeld staal, of voorzien van een poedercoating in elke gewenste RAL-kleur.

stalen balustrade op maat
stalen balustrade

Stalen balustrade


Op de plek waar het trapgat begint is voor de veiligheid vaak een balustrade nodig. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld een tussenverdieping of mezzanine, waar een metalen balustrade gevaarlijke valpartijen voorkomt. Naast nuttig kan een stalen balustrade ook een fraai interieurelement vormen. Wij fabriceren graag een stalen balustrade voor u op maat, met precies de materialen die u voor ogen staan. Dat kan in strak modern matzwart staal, of meer klassiek, met ronde spijlen en leuningen.

Glazen balustrade


Naast staal kunnen we ook glas gebruiken voor een balustrade. Volglas of glas gecombineerd met stalen profielen en trapleuningen. Het gebruik van glas voor de balustrade geeft een geweldige strakke uitstraling, maar is tegelijkertijd ook erg veilig voor kinderen. Op deze manier is de balustrade echt dicht. Het veiligheidsglas is gelaagd en supersterk, dus daar geen zorgen over. Waar u ook voor kiest, wij maken altijd eerst een duidelijke tekening en situatieschets, zodat u een helder idee hebt hoe uw stalen trapleuining of balustrade er straks uit zal zien.

glazen balustrade

Stalen trapleuning of balustrade prijs?

Binnen 24 uur offerte – vaak eerder

Stalen trapleuningen en balustrades voorbeelden

Stalen trap met massief eikenhouten treden
Stalen trap met massief eikenhouten treden
Stalen gewalste wenteltrap
Stalen gewalste wenteltrap
Stalen wenteltrap
Stalen wenteltrap
Stalen trap met glazen balustrade
Stalen trap met glazen balustrade
Stalen trap met houten treden
Stalen trap met houten treden
Stalen trap zwart
Stalen trap zwart
Stalen trap met houten treden
Stalen trap met houten treden
Zwarte stalen trap
Zwarte stalen trap
Spiltrap Steellife
Spiltrap Steellife
Stalen trap met hout detail
Stalen trap met hout detail
Stalen steektrap met middenboom
Stalen steektrap met middenboom
Stalen trap met zwevende treden in Woudenberg.
Stalen trap met zwevende treden in Woudenberg.
Stalen trap en stalen trapbalustrade in Wouterswoude
Stalen trap en stalen trapbalustrade in Wouterswoude

Next page

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?