Keepboomtrap van Steellife met hout

Stalen trappen

Keepboomtrap

Bij Steellife bieden we keepboom trappen op maat aan. Een keepboom trap is een trapsoort waarbij de treden optisch tegen de muur bevestigd zijn. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Hoe dit precies werkt en er uit ziet, laten we u graag zien!

Wat is een keepboomtrap?

Een keepboomtrap is een type trap waarbij de treden niet tussen de trapbomen worden gemonteerd, maar er bovenop worden geplaatst. De treden kunnen tussen de trapbomen of boven op de trapbomen geplaatst worden. In plaats van traditionele trapbomen die verticaal omhoog lopen en waar de treden tussen worden bevestigd, worden de treden bij een keepboomtrap direct op de trapbomen geplaatst.


Open keepboomtrap

Een open keepboomtrap biedt verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is het ruimtelijke gevoel dat deze trap creëert in huis. Doordat er tussen de treden door gekeken kan worden, ontstaat er een gevoel van openheid en lichtheid. Bovendien zorgt de open structuur ervoor dat de verschillende verdiepingen in de woning mooi in elkaar overlopen, waardoor er een harmonieus geheel ontstaat. Naast het visuele aspect profiteert u ook van het gemak van onderhoud. Zonder stootborden is het eenvoudiger om de trap schoon te maken. Er zijn geen obstakels waar stof en vuil zich kunnen ophopen, waardoor het schoonmaken minder tijd en moeite kost. Ook is een open keepboomtrap over het algemeen ook voordeliger dan een lichte trap.

houten keepboomtrap van Steellife

Hoe ziet een keepboomtrap eruit?


Bij een keepboomtrap zijn er geen zichtbare trapbomen aan beide zijden. Dit betekent dat de treden van de trap bijna naadloos tegen de muur kunnen worden geplaatst. Hoewel het niet volledig ''strak'' tegen de muur kan zijn, omdat muren vaak niet perfect recht zijn en het hout enige ruimte nodig heeft om te kunnen uitzetten en krimpen, kan het optisch lijken alsof de treden direct tegen de muur aan lopen.


Dit creëert een gestroomlijnd en ruimtelijk effect, waardoor de trap elegant in de omgeving opgaat. Door de slimme positionering van de treden krijgt de trap een moderne en minimalistische uitstraling die perfect past bij eigentijdse interieurs.

Waarom kiezen voor een keepboomtrap?

Een keepboomtrap biedt veel voordelen en kan tot in detail worden afgestemd op uw wensen, zowel qua kleur als stijl. Hier zijn enkele andere voordelen van een keepboomtrap:

  • Moderne en strakke uitstraling: Doordat de trapboom niet zichtbaar is, krijgt de trap een moderne en strakke uitstraling. Het geeft een minimalistisch en eigentijds karakter aan het interieur.
  • Veelzijdige mogelijkheden: Een keepboomtrap biedt veel mogelijkheden als het gaat om de keuze van houtsoort, stijl en afwerking. Of u nu een warme, natuurlijke uitstraling wilt creëren met hout of een meer eigentijds uiterlijk met bijvoorbeeld metaal, er zijn diverse opties om de trap aan te passen aan uw persoonlijke smaak en interieurstijl.
  • Decoratief element: Naast de functionaliteit fungeert een keepboomtrap ook als een decoratief element in uw woning of bedrijfspand. Het is een statement piece dat de aandacht trekt en een visueel interessant element toevoegt aan de ruimte.
  • Uniek: Een keepboomtrap is uniek in zijn soort. Het ontwerp en de constructie maken het een bijzondere trapsoort die zich onderscheidt van traditionele trappen. Hierdoor kunt u genieten van een uniek en exclusief element in uw interieur.


Hoeveel gewicht kan een trap dra​​​​​​​gen?

Het draagvermogen van een trap kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal en de constructie van de trap, de kwaliteit van de gebruikte materialen, en de wijze waarop de trap geïnstalleerd. Over het algemeen zijn trappen ontworpen en gebouwd om aanzienlijke belastingen te kunnen dragen.

Houten trappen hebben doorgaans een draagvermogen van ongeveer 150 tot 200 kilogram per trede, afhankelijk van de dikte en kwaliteit van het hout, de constructie en de ondersteuningsmethoden.


Stalen trappen zijn over het algemeen sterker en hebben een hoger draagvermogen. Ze kunnen typisch gewichten dragen die variëren van 250 tot 500 kilogram per trede, afhankelijk van het specifieke ontwerp en de constructie van de trap.​​​​​​​

Stalen keepboomtrap van Steellife met houten treden
detailfoto van het zij-aanzicht van een keepboomtrap van Steellife

Wat wordt er bedoeld met de aantrede van een trap?


De aantrede van een trap verwijst naar het horizontale oppervlak van een traptrede, dat wil zeggen het gedeelte waarop u uw voet rust wanneer u de trap beklimt of afdaalt. Het is de diepte van de trede gemeten van de voorkant (neus) van de trede tot aan de verticale opkant (staande rand) van de trede erboven.


De aantrede is een belangrijke factor bij het ontwerp van trappen, omdat het de veiligheid en het comfort van het trapgebruik beïnvloedt. Als de aantrede te klein is, kan het moeilijk zijn om stabiel op de trede te staan en kan de trap oncomfortabel aanvoelen. Als de aantrede te groot is, kan het moeilijk zijn om de trap op te lopen of kan het gevaarlijk zijn omdat u een grotere stap moet nemen.

stalen keepboomtrap van Steellife voorzien van houten treden

Hoeveel kost een keepboomtrap bij Steellife?


Benieuwd naar hoeveel een keepboomtrap in uw woning zal kosten? Neem een kijkje bij onze configurator en stel zelf uw trap samen. Binnen 24 uur zullen wij een volledig uitgewerkte prijs hebben voor uw keepboomtrap.

Kom langs in de showroom in Nunspeet

Voor meer informatie over stalen trappen in elke gewenste vorm, of voor een kostenbegroting voor uw trap project, kunt u altijd contact met ons opnemen. Vanuit onze werkplaats in Nunspeet leidt een lange metalen trap naar de showroom op de eerste verdieping, waar wij u graag tonen wat wij allemaal in huis hebben als het gaat om ontwerp en productie van de mooiste roestvrije metalen trappen. Graag tot ziens!

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?