Stalen trap van Steellife

Stalen trappen

Stalen trappen voor in uw woning


Een trap is een uniek element in een huis. Het is een element dat de aandracht trekt in de hal of woonkamer. Het is hierbij belangrijk dat u tevreden bent met de uitstraling. Onze adviseurs staan voor u klaar om samen de perfecte droomtrap te realiseren en vertellen u graag meer over de stalen trappen van Steellife.

Wat zijn de voordelen van stalen trappen
​​​​​​​in een woning?


De stalen trappen hebben diverse voordelen ten opzichte van andere trappen.
​​​​​​​De voordelen hebben wij op een rijtje gezet:

  • Onderhoudsvriendelijk: vergt weinig onderhoud en schoonmaak
  • Veiligheid: kan worden uitgerust met slipvaste treden
  • Hygiënisch: trekt geen mijten of stof aan, zoals bij trappen met tapijt wel kan
  • Millieuvriendelijk: het gebruikte materiaal - staal in dit geval - kan worden gerecycled
stalen trap

De type stalen trappen waar u uit kunt kiezen:

Bij Steellife kunt u kiezen uit diverse modellen van stalen trappen. Zo is er voor iedere ruimte wel een trap te vinden die gemaakt is van uw gewenste materiaal.


Stalen treden of houten treden

Wilt u graag voor een stijlvolle of karakteristieke trap gaan? Kies dan voor een stalen frame met houten traptreden. Kiest u liever voor stalen traptreden? Dan geeft u uw interieur een robuuste, industriële look. Vaak zien we dat onze klanten kiezen voor een combinatie tussen staal en hout, omdat dit direct in het oog springt. De combinatie van beide materialen maakt de trap nog eleganter.


Spiltrap of wenteltrap

Bent u geïnteresseerd in een trap die rond omhoog loopt? Dan hebben wij voor u de spiltrap (hoekig) of een wenteltrap. De spiltrap is bevestigd aan een centraal punt waar alle tredes aan vast zitten, terwijl de treden bij een wenteltrap niet aan 1 centraal punt zijn bevestigd. Deze lopen dan om de vrije ruimte heen.


Bordestrap

Bent u geïnteresseerd in trappen met een of meerdere platformen? Dan kunt u het beste kiezen voor een bordestrap. Hierin is de mogelijkheid om te kiezen voor zowerl 1 als 2 platformen. Deze trappen maken door middel van de platformen een halve draai. De trap is daarom ''hoekig''.


Steektrap

Ook is er nog de steektrap. Deze trap heeft verschillende opties om gevormd te worden. De volgende vormen van de steektrap zijn beschikbaar:

  • Trap met een onderkwart;
  • Trap met een bovenkwart;
  • Trap met een onderbordes;
  • Trap met een enkele kwartslag en tussenbordes;
  • Trap met twee kwarten
Stalen trap met hout


Houten treden bij een stalen trap
Middenboomtrap van staal

Wat is een middenboomtrap?


Naast de bovengenoemde type trappen, zijn daarbinnen ook nog specialisaties. Zo zijn er verschillende manieren van het bevestigen van de traptreden op een trappenbodem. De naam middenboom zegt genoeg over waar de bodem zit, in het midden. De trappenbodem van een middenboomtrap is op een unieke manier bevestigd in vergelijking met andere traptypes. In dit geval is de trappenbodem vastgemaakt aan de onderkant van de trap, maar dan wel in het midden van de treden.

Hoeveel kost een stalen trap?

Per trap zijn de kosten natuurlijk verschillend. Dit hangt af van de verschillende factoren zoals de afmetingen, de vormen van de trap en natuurlijk het gewenste materiaal. Wilt u meer informatie ontvangen? Vraag dan snel een offerte aan en creëer uw trap via de configurator!


Laat uw stalen trap plaatsen door de experts van Steellife

Een stalen trap is niet zomaar een functioneel element in de ruimte; het is een statement van stijl, kracht en modern design. Bij Steellife begrijpen we de complexiteit en fijnheid van het werken met staal. We hebben ons gespecialiseerd in het creëren en plaatsen van op maat gemaakte stalen trappen die zowel visueel aantrekkelijk als duurzaam zijn. Ons team van deskundige vakmensen heeft jarenlange ervaring in het veld en benadert elk project met precisie en toewijding. Wanneer u kiest voor Steellife, kiest u voor vakmanschap. Bekijk daarom snel de configurator om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen.

Plan uw showroombezoek Stel uw vraag Stel uw vraag Magazine aanvragen Magazine aanvragen
Meer informatie?